Wasgoed Theater

Gezondheid

Coaching op het werk

admin

 

Coaching Breda

Wat is coaching op het werk?

Coaching op het werk is meer dan een strategie voor groei en ontwikkeling. Het is ook een strategie om mensen tot resultaten te brengen door een klimaat van steun, plezier en evenwicht te scheppen waarin zij zelfbewustzijn en discipline ontwikkelen om hun taken doeltreffend uit te voeren, in een geest van samenwerking, voortdurende lering-professionalisme en natuurlijk kracht en evenwicht.

Coachen op het werk, in de wereld van het werk, is evenzeer een kunst en een wetenschap als een bekwaam sportman zijn. Maar het zou evengoed kunnen worden gesteld in termen van een kunst en een wetenschap als van managementwetenschap, kunst en de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden. Als we de wereld van de sport als leidraad nemen, kan worden gezegd dat de meeste coaches een heleboel dingen beoefenen die kunnen leiden tot de ontwikkeling van een bekwame en effectieve leiderschapsstijl in een persoon, een team, de sociale relaties en de leiderschapsomgeving. Kortom, coaches hebben een diepere invloed in deze wereld dan sommige sportmannen en sportvrouwen. Maar als we zeggen dat de sport een voertuig kan zijn voor de ontwikkeling van leiderschap, dan moeten de kunst en de wetenschap en de menselijke dynamiek zeker ook een weg zijn voor de ontwikkeling van leiderschap.

Wat is coaching? Wat zijn de vaardigheden van een coach? Wat is precies vals spelen? Elke definitie biedt geen definitie van een doeltreffende en een ongebonden coach. Het hebben van de kennis van het coaching proces is slechts het begin in het bereiken van een doeltreffende coach. Dit is waar de kunst ons zal vertellen, dat om te resulteren in een succesvolle fysieke activiteit, een coach over bepaalde vaardigheden moet beschikken. Deze vaardigheden zijn niet de enige vaardigheden die een coach nodig heeft; maar het zijn 7 cruciale vaardigheden die door de meeste coaches zijn geïdentificeerd.

Het succes van de coach hangt grotendeels af van de vaardigheid van de coach in deze 7 vaardigheden.

1. Samenwerking

Een coach kan grote resultaten bereiken door een authentieke relatie op te bouwen tussen de coach of het team, de training in het proces en de spelers, en van hen geen verwachtingen te wekken die ze onafhankelijk van het proces zelf kunnen waarmaken. Samenwerking in het proces zorgt ervoor dat het proces niet gehinderd wordt door problemen, dat in dit proces de coach en de speler samenwerken om het coaching proces op te lossen en te voltooien.

2. Medewerking aan de actie

De coach en de atleet zijn partners in een fysiek georiënteerd proces van betrokkenheid met elkaar en hun omgeving door fysiek contact, door de techniek die gebruikt wordt in de oefening en door de coaching agenda tijdens het einde van het evenement. In deze emotionele activiteit helpt een coach zijn/haar atleten om hun interne referentiekader op te zetten en is hij/zij voorbereid om met de Myka-oes om te gaan!

3. Samenwerking bij het verhuren

Co-operatie in dit proces houdt in dat de tijd van de coach zich richt op het gedrag om de resultaten te bereiken die de coaches willen bereiken – in dit proces werken de coach en de atleet in een coöperatief kader.

4. Medewerking bij het afleggen van verantwoording voor de actie en bij eventuele moeilijkheden die zich tijdens het proces kunnen voordoen

Dit is een essentiële inhoud, omdat het helpt om te gaan met de fysieke en emotionele scheiding die gewoonlijk kan plaatsvinden in het proces van verandering en om het realisme te waarderen van alles wat betrokken is bij het idee van de verandering.

5. Samenwerking bij het toezicht

De coach helpt in dit proces om de activiteit te controleren en allerlei onopgeloste prestatieproblemen op te sporen. De coach is ook meer dan comfortabel om zijn eigen prestaties te controleren, prestaties-zonder-mij, op het juiste moment om de atleet te pushen om bij te blijven met de eisen van het programma.

6. Samenwerking met toonaangevende voorbeelden.

De leider versiert dit proces met de autoriteit om voor de atleten te zorgen en hen te steunen, zodat het aan het eind van de lichamelijke activiteit productief zal zijn. Dit helpt om de atleten aan te moedigen verantwoording af te leggen voor hun prestaties, zodat zij verantwoording afleggen aan hun coach en aan zichzelf.

7. Medewerking aan het proces

Wanneer deze stappen worden uitgevoerd zoals bedoeld en in het dagelijkse proces van uitvoering van de ideeën van het proces, behoort deze verbintenis tot de 7 essentiële stappen, die ongeacht het exacte proces, helpen om de praktische uitvoering van het proces op organisatorische of zelfs persoonlijke wijze op gang te brengen.

Coaching is spannend, maar wat is het? Wat houdt het in? Hoe werkt het? En waarom zou u er belang aan hechten?

Dus, worden we echt gehoord? Luistert u echt? Wat is coaching? Wat is coaching? Laten we ons antwoord samen beginnen.

Lees meer

Innerlijke rust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top