Wasgoed Theater

Gezondheid

Cognitief

admin

Neurofeedback therapie

Op het gebied van neurofeedback is er steeds meer bewijs dat de toepassing van neurofeedback voor een breed scala van cognitieve en neurologische stoornissen ondersteunt. Het is bijvoorbeeld gebruikt om afleidbaarheid (bij volwassenen), angstrespons (voor de behandeling van paniekstoornissen), geheugen, aandacht, coördinatie, aandachtsfocus, executieve functie, leren, sensatie-tot-beweging, spraak, begrijpend lezen, visuele perceptie, geheugen en perceptiekwaliteit, en snelheid van verwerking te verbeteren.

Neurofeedback kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die lijden aan verslaving, ernstige depressie, slapeloosheid, ADD, ADHD, en vele leerstoornissen. Het wordt ook gebruikt voor het verbeteren van de zelfregulatie bij gezondheidsaandoeningen zoals fibromyalgie, angst, astma en depressie.

Onze hersenactiviteit wordt gecontroleerd door receptoren in de hersenen en de toon wordt veranderd door hoge concentraties of lage concentraties van een neurotransmitter. De hersenen hebben receptoren die bepaalde neurotransmitters herkennen. Deze receptoren geven informatie over onze cognitieve toestand door aan het ruggenmerg, dat vervolgens dienovereenkomstig chemische stoffen afgeeft. Na verloop van tijd kunnen veel ziekten en aandoeningen worden waargenomen als gevolg van deze subtiele veranderingen in de hersenen. Neurofeedback biedt hulpmiddelen om te helpen bij cognitieve revalidatie, het ontspannen van de spierspoeltjes en energieniveaus om een optimale toevoer van zuurstof en glucose naar de hersenen en de ledematen mogelijk te maken.

Hoe Neurofeedback werkt

Neurofeedback is een vorm van neurofeedback die persoonlijk van aard is. Het biedt een gepersonaliseerde leerervaring aan de gebruiker. Het is niet-invasief en is gebaseerd op wetenschappelijke principes. De gebruiker gaat in een toestand van diepe ontspanning. Sensoren worden dan geactiveerd door de hersenen en de emotionele toestand van de gebruiker wordt gemeten. Een combinatie van functies in de software geeft het de mogelijkheid om diepe ontspanning te identificeren die los staat van boosheid, plezier, angst, verdriet, zorgen, woede, enz. Neurofeedback leert vervolgens het neurologische proces en de neurale circuits aan om de neurologische paden te verbeteren.

Het Computationele Proces

De computer zou een reeks bits en digitale signalen genereren, om de signalen die in het lichaam stromen te identificeren. Deze signalen vertegenwoordigen verschillende emotionele toestanden. De computer interpreteert deze signalen dan, gebaseerd op de emotionele toestand van de gebruiker, en vertaalt ze in patronen van elektrische stroom. De elektrische stroompjes worden dan in het lichaam gebracht via elektroden die op het hoofd van de gebruiker zijn bevestigd. Neurofeedback zou helpen bij het reguleren van veel lichaamsprocessen. Deze omvatten:

– Er is een toename van de elektrische activiteit in deapeale gebieden,- Er is een toename van de temperatuur van de wervelkolom,- Er is een afname van de bloeddruk in deapeale gebieden,- Er is een afname van de intestinale beweging,- Er is een afname van de hartslag,- Er is een afname van de ademhalingsfrequentie, en- Er is een afname van de bloeddruk.

Wanneer de procedure eenmaal is uitgevoerd, is zij bijna precies hetzelfde als een gecontroleerde laboratoriumprocedure. Het enige verschil is dat de gebruiker tijdens de gehele duur van het onderzoek slaapt. Tijdens het onderzoek wordt elektrische stroom toegediend aan de gebruiker en wordt het slaappatroon geregistreerd.

Het cognitieve proces

Er is een grote hoeveelheid bewijsmateriaal geproduceerd als gevolg van onderzoek op het gebied van Neurofeedback. Het onderzoek heeft een zeer specifiek patroon van hersengolffluctuaties laten zien tijdens het gebruik van Neurofeedback. Het onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van Neurofeedback effectief kan zijn in veel gevallen van ADHD, en een succesvol alternatief kan zijn in de omgang met kinderen bij wie de symptomen tijdens de behandeling zijn toegenomen. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar hoe Neurofeedback kan worden gebruikt om mensen te helpen die lijden aan verslavingen, beroertes en andere neurologische aandoeningen.

Wij begrijpen dat ieder mens in staat is zijn eigen bewustzijn te vergroten met behulp van Neurofeedback Technologie. We hebben Neurofeedback uitgebreid gebruikt bij veel professionele atleten. Als atleet ben ik zeker niet de beste in het omgaan met hoge niveaus van stress.  heeft goed werk verricht tijdens ons revalidatieproces en ik geloof dat we baat hebben gehad bij het gebruik van Neurofeedback. Het was aanvankelijk helemaal geen norm voor ons om Neurofeedback te gebruiken. Het was iets waarvan onze trainer en ik dachten dat het leuk zou zijn, maar we hadden nooit de intentie om het verder te gebruiken dan de eerste paar keer dat we het gebruikten.

Wat neurofeedback kan doen

Neurofeedback is gebruikt om mensen te helpen een adequaat niveau van functioneren te bereiken. uron heeft een diep begrip van de effecten van Stress, uilki een resultatenrapport uitgebracht met volledig positieve resultaten en getuigenissen van mensen die Neurofeedbacktraining hebben gebruikt. Wij zijn gepassioneerd over het ondersteunen van mensen die fitness leren en hen te helpen een productiever leven te leiden.

Lees meer

Burn out behandeling 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top